Click here to send us your inquires or call (852) 36130518

25 Responses to “Rumah Mesra Rakyat 1Malaysia (RMR1M)”

  1. kamarul says:

    saya dah mohon tapi masih belum ade jawapan lagi macam mane nak tahu yang permohonan tu diluluskn ke atau tidak?

    [Reply]

  2. RAZAK says:

    saya dah mohon tapi masih belum ade jawapan lagi macam mane nak tahu yang permohonan tu diluluskn ke atau tidak?

    [Reply]

  3. KARUNAKARAN says:

    Where to get this application form?
    can we apply via internat?
    if can where should we find this application?
    please advise.TQ

    [Reply]

  4. yuva says:

    Hi,How can I apply for it,where can i get the forms?
    can we apply via internat;how can I go about that?
    Please revert/advise me the soonest,please!
    Thank you!

    [Reply]

  5. shalina sahar says:

    how can i apply this.

    [Reply]

  6. salawati bt sende says:

    saya tinggal disandakan macammana cara nak memohon

    [Reply]

  7. nurul says:

    nama ada black list boleh memohon tidak…. kereta kena tarik.. jadi nama di black list… harap boleh bantu

    [Reply]

  8. az mac says:

    orang miskin susah nak dapat,yang kaya senang dapat.

    [Reply]

  9. salmah binti said says:

    salam..cmna nk apply??? masih boleh apply ag kew????

    [Reply]

  10. Maly a/p Keluan says:

    Saya telah memohon Rumah Mesra Rakyat sejak 4tahun lepas, dan pada Nov 2011 pengawai ada turun tengok tapak dan minta salinan geran tanah, dan menyuruh saya menyediakan tapak untuk rumah Mesra di bina.Saya belanja RM3700 untuk bayar lori dan tractor untuk membuat tapak. Tiba2 pada May 2012 saya dapat surat bahawa permohonan saya di tolak. Adakah ini adil?????Saya merayu pihak tuan tolong pertikai lagi sekali permohonan saya. t.kasih.

    [Reply]

  11. iza says:

    Saya ingin bertanya, jika nama ada problem dgn pihak bank, adakah saya layak untuk memiliki rumah pertamaku

    [Reply]

  12. mohd kamarulzaman says:

    Saya nak tanya?Cara untuk mohon mcm mane.Saya dah ada famly nak kena ada rumah.

    [Reply]

  13. nourie says:

    Masa saya amik borang ari tu, saya dah tnye if pemohon berumur lebih 65thn bole mohon atau tidak. Pegawai yg bertugas ckp bole, asalkan nama kedua belum berumur 65 tahun. Tapi now dah sangkut sbb mak saya mmg dah berumur lebih dari itu. Apa cara untuk membuat rayuan ye? tensen!! ingat dah settle… belum lagi rupanye aduyai

    [Reply]

  14. Munuwaspry D/O Velumael says:

    Saya ingin memohon Rumah RMR1M Reka Bentuk No.1 Di kawasan Butterworth

    [Reply]

  15. helyin says:

    mcm nak apply..???

    [Reply]

  16. NORAZLINA BINTI HJ.ALI says:

    Saya sudah membuat permohonan sebanyak 2 kali semenjak tahun 2007,sehingga kini masih tiada jawapan…saya ade kemuskilan tentang RMR ini…mengapa kita perlu menjelaskan pembayaran kepada kontraktor untuk mereka menjalankan kerja-kerja cerucuk…sedangkan dalam perjanjian terdahulu semua nya dibayar melalui ansuran bulanan dengan bank ,kerana pihak kita dikira membuat pinjaman dengan bank…sebabnya ade pihak mendakwa berlaku penipuan dalam hal tersebut….minta penjelasan..

    [Reply]

  17. MOHD.MAZNI B. ISAK says:

    sy nk tahu rmr1m bile nk lulus,

    [Reply]

  18. ahli umno says:

    camana nak mohon..sy gj campur isteri lbh skit ja dr rm3k..potong loan..so x sampai dah rm2k..layak x nak mohon…

    [Reply]

Leave a Reply

CommentLuv badge

Tomtop| Online shop| Online Einkaufen

QR code scanner| inventory management system| labelling| Kiosk| warehouse management|

banner| Backdrop| Bannershop| Ebanner| Eprint| foamboard| hk print| hong kong printing| Printing| Digital Printing|| backdrop| print100

DecorCollection European design furniture| sofa hk| sofas| beds| coffee tables| dining tables| dining chairs| sideboards| furniture hk| Cattelan Italia| Koinor

Addmotor Electric Bike| Electric bike shop / electric bicycle shop Electric bike review| Electric trike| Fat tire electric bike| Best electric bike| Electric bicycle/E bike| Electric bikes for sale| Folding electric bike| Electric mountain bike| Electric tricycle Mid drive electric bike| Juiced Bikes Pedego Rad-Power

地產代理/物業投資| 租辦公室/租寫字樓| 地產新聞| 甲級寫字樓/頂手| Grade A Office| Commercial Building / Office building| Hong Kong Office Rental| Rent Office| Office for lease / office leasing| Office for sale| Office relocation

Hong Kong Grade A Office Rental

Jardine House| Admiralty Centre| One Island East| One Kowloon| The Center| World Wide House| United Centre| Exchange Square| Ocean Centre| Lippo Centre

Wycombe Abbey| private school hong kong| English primary school Hong Kong| Wycombe Abbey School International schools hong kong|

edm| Mailchimp| Hubspot| Sendinblue| ActiveCampaign| SMS| 邮件营销| 電郵推廣| 邮件群发软件| Email Marketing| 搜尋引擎優化 SEO